Skupinka pro rodiče dětiček nejen s autismem: http://www.facebook.com/groups/339222672775772/

úterý 27. března 2012

Pár už jich zmrzlo, ale nikdo se ještě neusmrděl

Spala u nás tchýně. Odmítla nocovat v ložnici, prý je tam zima.Už netopím a nechávám otevřenou větračku. Tchýně se radši uložila v dětském pokojíčku na minigaučík vedle morčat.
Matka i babička mého muže by teplíčkem léčily i vyhřezlou dělohu nebo zlomenou nohu. Dítě s horečkami patří do postele vypotit, žádné srážení teploty, to jsou divné novoty.
Já jsem zkrátka studený odchov. Na spaní mi vyhovuje teplo pod peřinou, chládek okolo. Manžel věrný své matce i babičce zas raději teplíčko. Spí v obýváku a topí si tam.
V noci na dnešek mě čistokrevně naštval. Vkradl se do ložnice a zapnul topení na třetí stupeň. O dvě hodiny později mě probudilo nejmladší dítě, které kašlalo jako tlupa astmatiků. Vzápětí jsem si uvědomila, že je mi vedro a v puse mám jak na Sahaře. Teploměr ukazoval 21°C. Vypla jsem topení, vyvětrala zpět na smrtící teplotu 18,5°C. Dítě kašlalo a ječelo ještě půl hodiny. Když usnulo, šla jsem se juknout do obýváku. Mužíček sladce hajal, topení jelo taky na trojku. Popadla mě touha po pomstě. Chtěla jsem ho upéct. Ale ne, to by byla houby satisfakce. Dnes mu to večer pěkně povím, jak mě dožral. Taky mu povím, že dokud budou topit, má se bát. Protože přijde jedna noc a já mu na topení pěkně pošteluju volume doprava.
P.S. Tomu se říká klasická cesta do pekel lemovaná dobrými úmysly. Muž to myslel dobře. Běžně se domnívá, že jsem šílená, nedám si říct a mrazím děti. Nemocného Lukáška chtěl zachránit teplíčkem. Akorát ho trochu přidusil a mně připravil přerušovaný spánek. Však já se dočkám, pomsta bude sladká.
P.P.S. Jak pravila babička mého muže, děťátko je jako kuřátko, potřebuje teplíčko. Jak pravím já, jen aby to nebylo kuřátko z KFC.

6 komentářů:

  1. Tak to je dobrý,konečně jsem narazila na tvůj nový blog,ráda tě čtu:-D No jsem na tom stejně,taky máme studený odchov a někdy možná studenější jak u Vás...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá praštěná trojmatko:-)
    Moc se mi u Tebe líbí a určitě budu chodit častěji..fakt jsem se pobavila..Domácí bitvy to já ráda,ale musí mít dobrý konec,jako v pohádce:-)
    Měj se moc hezky a těším se na další Tvé příspěvky..
    Brigit

    OdpovědětVymazat
  3. Ach, jak teď toužím po krásných "zimních" osmnácti stupních. Venku na leknutí vedrem, v bytě taky. Ať větrám či nevětrám. Vlastně je lepší nevětrat, protože susedka pod námi má kočky a zřejmě dostatečně nepečuje o jejich čistotu, takže se puch line vzhůru k nám. Zhynem smradem a teplem ;-)

    Leč, jsi báječně pomstychtivá a píšeš krásně s nadhledem.

    OdpovědětVymazat
  4. Dneska jsem mĕla původnĕ špatnou náladu. Ale jak jsem si už asi 1000x ovĕřila, tenhle článeček funguje naprosto bezvadnĕ. I když bych ho mohla už citovat zpamĕti, vždycky mi přijde, jako kdybych ho četla prvnĕ a tlemím se jak praštĕná.. kam se hrabou antidepresiva :-)

    OdpovědětVymazat