Skupinka pro rodiče dětiček nejen s autismem: http://www.facebook.com/groups/339222672775772/

středa 31. srpna 2011

Všechno mám stažené hrůzou

Ani křeček nemůže být ve větší křeči, než teď já. Zítra jde Štěpánek poprvé do školky.
Být to normální dítě, řeknu mu, že se nemá bát, že pro něj brzy přijdu. Že mu bude mezi dětmi dobře. Tedy ne, že by zkraje tohle na nejstaršího fungovalo, při pochodu směr školka první dva týdny řval na celé kolo, že tam nechce. Přezut a převlečen si otřel oči a s rukama v kapsách odkráčel mezi děti.
Každopádně u Štěpánka nemám šanci na verbální uchlácholení. Představuju si to asi takhle. Odevzdám Štěpánka do třídy, řeknu mu, že se vrátím a odcházím za jeku, který rve uši. Po deseti minutách mi volá ředitelka školky, že mám naklusat zpátky, protože Štěpánek rozbil okno, vyrazil paní učitelce dva zuby a už ho tam nechtějí. Tak tohle je nejhorší scénář, jaký jsem schopná vytvořit. Mám velkou chuť uchýlit se k nějakým lehčím drogám. Zatím mám nachystanou karamelovou Milku.
Tiše doufám v kvalifikovanost a namaštěnost svalů pedagožek speciální mateřské školky.
Kdybyste okolo deváté hodiny slyšeli sirénu, tak nejásejte, nemáte padla, to jen prožívá náš prostřední syn svoje první institucionalizované odtržení od matky.

15 komentářů:

  1. :-) Štěpánek to zvládne...já Jendovi vždycky říkám, že jdu pro rohlíky. A čokoláda je super nápad. Tou se uklidňuju občas i já.

    OdpovědětVymazat
  2. Štěpánkovi tedy zítra držím palečky, ať ve školce vydrží a žádný šílený scénář se nekoná. ;-)

    Jsem ráda, že jsem objevila tento tvůj nový blog. Říkala jsem si, kam skřítci zmizeli. :-) Nenašla jsem nikde mail, napiš mi na martap@volny.cz, pošlu pozvánku na svůj blog.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky moc.Mail je nahoře na liště, triskritci@centrum.cz :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Uklidňovat se sladkým je můj životní styl. Nechápu, že ještě nemám tunu, při tom, jak se furt cpu :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Není zač, pozvánka odeslána. :-)

    Nahoře na liště mám svůj mail a hádám, že ty taky. :-)))

    OdpovědětVymazat
  6. Je to šikulka,zvládne to určitě líp než ty :)

    OdpovědětVymazat
  7. Cheche, tak nakonec docela dobrý, nechal se i v šatně převlíct z džín do tepláčků a přezout do bačkor...hrál si 45 min, pak zjistil, že tam nejsem, a ječel 15 min, pak jsem přišla, tak si zase šel hrát..tak uvidíme zítra;-)

    OdpovědětVymazat
  8. tak jáááááááák? :-) musíš se pochlubit, jak jste to zvládli .... myslela jsem na vás celý den, tak doufám, že to alespoň maličko pomohlo.

    OdpovědětVymazat
  9. Lenčo o jeden komentík výše jsem podala hlášení:-)

    OdpovědětVymazat
  10. Ale jo, asi jo...teď mám zas obavy z dalších dní...

    OdpovědětVymazat
  11. Tak dnes to bylo klasicky školkově: matka odchází, dítě se za ní s řevem vrhá, je čapnuto účou, matka utíká, dítě ječí...ale dobrý, řval chvíli a pak už si prej hrál...když jsem za hodinu přišla, byl v klídku...akorát mu z toho záhulu duševního naskočil opar....

    OdpovědětVymazat
  12. Jůů, to je šikula! Zvládne celé 2 hodiny?

    OdpovědětVymazat
  13. Tak a jsme na třech hodinách docházky, Štěpánek se ráno hrne do školky jak velká voda, vbíhá do třídy a směje se. Učitelky jsou skvělé, ten prevít tam chodí jako do herny :-)Akorát nechce svačit. Ale jinak paráda maximální :-)

    OdpovědětVymazat